Alicante, Spania

Orasul Alicante, capitala provinciei cu acelasi nume este situat in partea de sud-est a Spaniei pe coasta mediteraneana. De-a lungul Costei Blanca (circa 200 km de plaja apartinand acestei provincii), in apropierea acestui oras sunt localitati ca Benidorm, Elche, Torrevieja, Valencia City si Murcia.

Aeroportul Internaţional El Altet, este la 10 km de centrul orasului. Taxi-ul poate fi o optiune comoda pentru a ajunge aeroport. In mod normal, o cursa Alicante – aeroport ar trebui sa fie in jur de 30 de Euro, si ar trebui sa dureze in jur de 25 de minute.

Aeroportul ofera de asemenea un serviciu continuu de autobuz catre centrul orasului si catre statia de autobuz Plaza del Mar. Folosind acest serviciu veti plati numai 3 Euro si veti beneficia de asemenea de aer condiţionat. Cursele de la – catre aeroport au o frecventa de o cursa la fiecare 40 de minute si se desfasoara intre orele 7:00-11:00 pm.

In Alicante exista autobuze care va pot duce in orice parte a orasului pe care ati dori sa o vizitati. Autobuzele rosii sunt folosite pentru zonele centrale ale orasului, in timp ce cele albastre pentru satele din jur, cum ar fi autobuzul numarul 21 care merge in El Campello.

Pentru cei ce sunt interesati sa calatoreasca cu trenul, trebuie spus ca in Alicante exista doua gari: Gara Alicante (situata in centrul orasului pe Avenida de Salamanca) si statia de cale ferata de ecartament ingust Alicante. Gara Alicante va conecteaza cu Madridul (durata medie a unei calatorii este de aproximativ 4 ore), Valencia si Barcelona.

Staţia de cale ferata cu ecartament ingust Alicante (situata in apropiere de port pe Avenida Villajoyosa 2) este operata de compania de FGV (Fenocarils de la Generalitat Valenciana). Aici puteti lua trenul catre destinatiile de pe Costa Brava – orasele Benidorm, Villajoyosa, Altea, Denia si Calpe.

Un alt mod de a calatori este cu tramvaiul. Acesta esta rapid iar ruta sa este de-a lungul plajei. Unii oameni, il numesc metrou, deoarece o anumita portiune de drum este subterana (partea care incepe din Mercado Central, traverseaza Plaza Luceros, apoi merge spre gara principala).

Alicante are o mare lista de atractii potrivite pentru toata lumea, inclusiv intriganta insula Tabarca amplasat chiar pe coasta.

Alicante este renumit pentru minunatul sau bulevard flancat de palmieri si strazile comerciale. Numele original al orasului “Lucentum” si inseamna “Orasul de lumina”. Acest oras atractiv se intinde de-a lungul Costei Blanca cu plaje uimitoare, piete imense, parcuri minunate si beneficiaza de o vreme minunata de-a lungul anului. Orasul ofera distractie, divertisment si o viata de noapte minunata pentru turisti si localnici deopotriva.

Castelul Santa Barbara (Castillo de Santa Barbara), situat in centrul orasului Alicante, este una dintre cele mai mari cetati medievale din Spania. Acest reper important al orasului se afla pe Muntele Benacantil de unde ofera vederi fabuloase aasupra orasului. Cand castelul este privit de pe plaja El Postiguet, se poate vedea o forma ciudata in forma de o faţa umana, cunoscuta ca “Capul Moor”.

Muzeul orasului Alicante (MUSA), adapostit in interiorul castelului Santa Barbara, introduce vizitatorii in atmosfera realitatilor spaniole din diferite perioade istorice. Sunt expuse materiale arheologice, sculpturi si busturi de oameni celebri spanioli.
Adresa: Av de Juan Bautista Lafora, 6 03002 Alicante, Spania