Cele mai vizitate 9 temple in Malayezia

Malayezia are multe temple. Urmatorul articol incearca sa va aduca in atentie cele mai cunoscute 9 temple pe care le-ati putea vizita in aceasta tara.

Templul Sri Subramaniam, Rawang
Acest templu care dateaza de secole, este situat pe una din plantatiile din Rawang. Este unul din locurile sacre ale credinciosilor de religie hindusa, la ora actuala fiind si loc de cult al adeptilor acestei religii.

Sri Maha Marriamman
Acest loc de cult este un excelent punct de pornire pentru a afla sau invata despre credintele adeptilor Hindu. Statuia Maha Meru pozitionata chiar in varful acestui asezamant aduce aminte de vechi lacase de cult construite fara impunatoare porti de intrare, de data mai recenta.

Templul Zeitei Compasiunii
Un lacas de cult, un obiectiv obligatoriu de vizitat in timpul sederii in Malayezia, situat in centrul insulei Penang. Este cel mai vechi si mai mare templu din George Town.

Templul Sam Poh (Al Urmelor de Pasi) din Penang Dupa cum sugereaza si numele acest templu are un altar in care este intiparita urma unui picior. Legendele si miturile care invaluie acest loc, cat si urma de pas ca atare constituie cu siguranta un bun motiv pentru a explora acest loc religios din Melaka.

Templul Hainan din Penang
Construit in anul 1866, a fost dedicat Divinitatii care patroneaza apele Oceanului, spre alinarea temerilor pescarilor care locuiesc aici. Arhitectura sa este suficienta pantru a va trezi dorinta de a-l vizita.

Templul Sarpelui, Penang
Acest loc de veneratie este probabil cel mai vizitat din tara. Multimea de serpi care se spune ca ar salaslui aici este docila datorita lumanarilor aprinse de credinciosi si a tamaiei folosite in ritualuri. Se spune ca in aceste locuri, un calugar a avut grija de un sarpe venit din jungla, iar acesta, drept multumire a decis sa intre in pamant la terminarea constructiei templului.

Templul Kek Lok Si
Acest Templu Budist din orasul Air Itam este foarte popular. Avand o vechime de secole, este cu siguranta un obiectiv obligatoriu de vizitat in timpul sederii dumneavoastra pe insula Penang.

Templul Wat Buppharam, Penang
Acesta este un Templu Budist de sorginte Thailandeza si este cu siguranta un loc important de vizitat deoarece reprezinta un obiectiv unic din punct de vedere cultural, arhitectural si religios. Aici veti gasi o reprezentare a calugarulul Phothan Srikheaw, cel care a construit templul si a contribuit decisiv la dezvoltarea sa ulterioara spre a deveni ceea ce este astazi, un important si popular loc de veneratie si cult.

Templul Murugan, Penang Acesta este un templu important avand ca sursa de inspiratie templele din India si fiind cel mai mare de acest fel din afara Indiei. Are mai multe trepte de urcat decat Pesterile din Batu, asa ca fiti pregatiti pentru a face putina miscare.