Iordania – mergand pe urmele Bibliei

Daca doriti o experienta unica si o vacanta de neuitat atunci Iordania este locul indicat. Aceasta tara este atat de bogata in istorie si cultura, si de o diversitate geografica si naturala atat de mari incat fiecare calator are ce vedea aici. Iordania este un sandwich intre Irak, Arabia Saudita si Israel. Marea Moarta, foarte renumita, de care am auzit cu totii, este situata de-a lungul acestui teritoriu.

Agentii de turism din intreaga lume au evaluat locuitorii Iordaniei ca fiind unele dintre cele mai calde si primitoare gazde pe care orice calator si le-ar putea dori vreodata. Orasul capitala al Iordaniei este Amman. Este unul foarte modern si divers, printre celelalte locuri frumoase din aceasta tara. Este destul de popular pentru scena sa culinara foarte fina si pentru viata sa de noapte care evolueaza constant.

Amman este larg raspandit in mall-uri uriase si in zone de afaceri foarte elegante. Pentru calatorii de interesati de religie, Iordania este locul ideal. Cetatea Muwakir joaca un rol foarte important in istoria acestei tari. Aparent, muntele Nebo este locul unde Moise a avut o viziune a Tarii Fagaduintei, inainte de a muri.

Apoi, exista Madaba, care este din nou un sit foarte religios, de unde provine harta din Madaba. Aceasta harta este considerata a fi cea mai veche descriere a Tarii Sfinte, datand din secolul al VI-lea. Exista, de asemenea, celebrul rau al Iordanului unde Isus a fost botezat. Daca esti iubitor litoral si iti place de viata de noapte, atunci Aqaba este locul potrivit pentru tine. Orasul este popular pentru magnificele recife de corali si viata marina de neegalat care se intinde de-a lungul coastelor sale. Multe petreceri si concerte sunt sustinute in Aqaba in fiecare an de DJ de renume international.

Daca sunteti un iubitor de liniste si locuri proprice meditatiei atunci locul in care trebuie sa va aventurati este Wadi Rum. Acest desert este situat in regiunea de Sud a tarii si este presarat cu dealuri si munti. Unul dintre cele mai intersante situri din Iordania este Petra. Acesta este un intreg oras sculptat in piatra care si-a castigat locul sau printre cele sapte minuni ale lumii din zilele noastre. Pentru a ajunge la acest prestigios statut Petra a intrecut alte binecunoscute situri ca Angkor Wat din Cambodgia si Machu Picchu din Peru.

Petra cu adevarat merita sa fie numit cel mai spectaculos oras din lume. Pritre altele, atunci cand in vizitezi Petra, o vizita in satul din imprejurimi este inevitabila. Climatul in Iordania este semi uscat vara cu temperaturi medii in jurul a 30° C si relativ rece iarna, cu temperaturi in medie in jur de 13° C. Iordania este atat de ampla si are atat de multe lucruri de oferit, incat este aproape imposibil ca un calator sa se plictiseasca aici. Deci nu fiti luati prin suprindere daca veti constata ca timpul a alunecat rapid.